Китай вимагає від Канади негайно звільнити головного фінансиста Huawei

Китай вимагає від Канади негайно звільнити головного фінансиста Huawei

Укрінформ
МЗС Китаю вимагає від Канади звільнити фінансового директора китайської корпорації Huawei Technologies Менг Ванжу, яку затримали у канадському Ванкувері.

Про це повідомляє AP із посиланням на речника китайського відомства Генг Шуанга.

"Китай вимагає від Канади відпустити фінансового директора Huawei Technologies, яку було затримано у (Ванкувері - ред.). Ця справа додає напруги у відносини з Вашингтоном у питаннях щодо технологій та загрожує ускладнити двосторонні торговельні перемовини", - йдеться у повідомленні.

За словами Шуанга, Пекін вимагає від Оттави "негайно відпустити затриману особу" та повідомити про причину її затримання.

Як повідомили канадські органи, фінансовому директору китайської корпорації Huawei Technologies Менг Ванжу загрожує екстрадиція до Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: У Канаді затримали головного фінансиста Huawei

За інформацією канадської газети Globe and Mail, у США її обвинувачують у спробі ухилення від виконання американських санкції проти Ірану.

Як повідомлялося, у Ванкувері при перетині канадського кордону на запит США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Менг Ванжу. У компанії заявили, що США хочуть висунути Ванжу обвинувачення й прагнуть її екстрадиції. 

Фото: АР/Ng Han Guan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-