КНДР розгорнула будівництво поруч із військовою базою - CNN

КНДР розгорнула будівництво поруч із військовою базою - CNN

Фото
Укрінформ
Уряд КНДР проводить роботи з метою зміцнення і розширення військової бази, розташованої на півночі країни, на якій знаходяться ракети великої дальності, а також будує поруч з нею ще один об'єкт. 

Про це свідчать ексклюзивні супутникові знімки, отримані телеканалом CNN (https://edition.cnn.com/2018/12/05/politics/north-korea-satellite-images-missile-base/index.html).

“Супутникові знімки показують, що база залишається активною. Більше того, в останні роки КНДР значно розширила розташований поблизу об'єкт, який, як здається, є ще однією ракетною базою”, - йдеться у доповіді Міддлберійського інституту в Монтерей. 

Зазначається, що експерти інституту наразі остаточно не впевнені, чи застосовуватимуть новий об'єкт самостійно чи він буде частиною вже існуючої бази.

За інформацією телеканалу, неподалік від бази Yeongjeo-dong, яка “давно відома розвідці США”, будують новий об'єкт, про який раніше не повідомлялося.

КНДР розгорнула будівництво поряд із військовою базою / Фото: https://edition.cnn.com

Отримані зображення вказують на те, що Північна Корея розпочала будівництво в 2017 році надзвичайно великого підземного об'єкту, і робота над ним продовжувалася станом на серпень 2018 року.

У цьому районі також нібито активно прокладають нові підземні тунелі, будують бункери і склади, де, імовірно, можна зберігати балістичні ракети. 

Читайте також: Кім Чен Ин може відвідати Південну Корею у грудні

Телеканал водночас вказує, що безпосереднє будівництво або розширення бази не є порушенням зобов'язань, які взяв на себе Пхеньян.

Як повідомлялося, уряд Північної Кореї приховав більше десятка стратегічних об'єктів, де можуть розташовуватися й обслуговуватися ракети, в тому числі балістичні, здатні досягти інших континентів. Про це йшлося в аналітичній доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-