Новий президент Мексики хоче поговорити з Трампом про мігрантів

Новий президент Мексики хоче поговорити з Трампом про мігрантів

Укрінформ
Новий президент Мексики хоче порушити проблему мігрантів на кордоні зі США під час перемовин з Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Reuters.

"Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив у середу, що він, швидше за все, розмовлятиме з президентом США Дональдом Трампом в найближчі дні про мігрантську кризу", - йдеться у повідомленні.

Лопес Обрадор, який склав присягу 1 грудня, заявив на прес-конференції, що його уряд спостерігає за ситуацією в північному прикордонному місті Мексики Тіхуана, де центральноамериканські мігранти очікують на перетин кордону зі Сполученими Штатами Америки.

Як повідомлялося, керівник оборонного відомства США Джим Меттіс затвердив документ, який продовжує мандат на застосування регулярних військ на південному кордоні Сполучених Штатів до кінця січня наступного року.

Читайте також: Пентагон залишив війська біля кордону з Мексикою ще на два місяці

У зв'язку з повідомленнями про багатотисячний "караван мігрантів", що прямував з країн Центральної Америки через Мексику до США, адміністрація Трампа прийняла рішення залучити регулярні війська для охорони кордону. За чинним законодавством, військові не можуть виконувати функцій прикордонних служб чи охорони правопорядку. Тому місія американських військових на південному кордоні полягає в обладнанні інженерних споруд та забезпеченні охорони прикордонних служб, які виконують свою місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-