У Вашингтоні почався похорон 41-го президента США Джорджа Буша-старшого

У Вашингтоні почався похорон 41-го президента США Джорджа Буша-старшого

Онлайн
Укрінформ
Понад три тисячі людей, як очікується, прийдуть у середу до Національного кафедрального собору в Вашингтоні на прощальну церемонію з Джорджем Бушем-старшим - видатного американського політика, віце-президента і президента США.  

На церемонії також очікується присутність нинішнього й чотирьох колишніх глав держав, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"З нетерпінням чекаю бути з родиною Буша. Це не похорон, це день відзначення великої людини, яка провела довге й достойне життя. Його не вистачатиме!"- зауважив зранку середи нинішній глава Білого дому Дональд Трамп

По всій країні в середу оголошено національний траур у зв'язку з прощанням з видатним лідером держави. 

Джордж Уокер Герберт Буш був одним із наймолодших пілотів ВПС США під час Другої світової війни, конгресменом від штату Техас, постійним представником США при ООН, головою Республіканського національного комітету, посланником США в Китаї, директором ЦРУ, віце-президентом за часів Рональда Рейгана та 41-м президентом США.

На церемонії прощання в Вашингтоні в середу очікують колишніх президентів Барака Обаму, Джорджа Буша-молодшого, Білла Клінтона та Джиммі Картера. Очікується також присутність багатьох лідерів з усього світу. 

Читайте також: Пес супроводжуватиме труну Буша-старшого з Техасу до Вашингтона

Після похорону у Національному кафедральному соборі тіло Джорджа Буша-старшого перевезуть до Г'юстона. Там також відбудеться траурна церемонія в Єпископській церкві Святого Мартіна. 41-го президента США поховають поруч із могилами його дружини Барбари Буш і доньки Робін на території Президентської бібліотеки й музею в Коледж-Стейшн у Техасі, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-