Штати на Раді міністрів ОБСЄ говоритимуть про агресію РФ проти України

Штати на Раді міністрів ОБСЄ говоритимуть про агресію РФ проти України

Укрінформ
Під час засідання Ради міністрів ОБСЄ 6-7 грудня у Мілані США акцентуватимуть увагу на триваючій агресії РФ проти України та ще раз запевнять у невизнанні незаконної анексії Криму Росією. 

Про це повідомляє Місія США при ОБСЄ у Тwitter.

"США не визнають легітимність чи результати фейкового референдуму, проведеного Росією у Криму у 2014 році, і ми не визнаємо "вибори", які Росія провела там у березні цього року. Цього тижня під час міністерської ради ОБСЄ ми знову будемо висловлюватися щодо триваючої агресію Росії проти України", - йдеться у повідомленні.

У Місії США при ОБСЄ підкреслили: "Наша позиція чітка: Крим - це Україна". 

Також наголошується, що повага суверенітету та територіальної цілісності - "принципи, які лежать в основі міжнародної безпеки". 

Поруч з цим, американська сторона закликала Росію скасувати своє визнання незалежними державами грузинських територій Абхазія та Південна Осетія.

Читайте також: Порошенко очікує від Європи конкретних дій через агресію РФ на Азові

Як відомо, Рада міністрів складається з міністрів закордонних справ держав-членів ОБСЄ і є центральним директивним та керівним органом Організації з безпеки та співробітництва у Європі. 

Зустрічі міністрів, як правило, скликаються один раз на рік в країні, яка головує в ОБСЄ. Цьогорічна Рада міністрів ОБСЄ пройде 6-7 грудня у Мілані в рамках Італійського головування.

Фото: NATO Maritime Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-