США пообіцяли

США пообіцяли "підвищити ціну" для Росії, якщо вона не звільнить українських моряків

Укрінформ
Американська адміністрація налаштована рішуче по відношенню до нових заходів покарання Росії, якщо вона продовжить утримувати в полоні українських моряків і кораблі, захоплені в Керченській протоці.

З такою заявою виступив у вівторок високопоставлений представник адміністрації США під час брифінгу для журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Думаю, росіяни отримали це повідомлення (щодо звільнення українських кораблів і моряків – ред.), але якщо вони цього не зроблять, то нехай знають, що допоки вони утримують членів (українських – ред.) екіпажів, ми продовжимо підвищувати їм ціну", - підкреслив представник американського уряду.

Він ще раз наголосив, що РФ повинна звільнити екіпажі й повернути кораблі, "і це не та річ, яку ми пропустимо повз нашу увагу".

Читайте також: ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків відповідним лікуванням

Як повідомляв Укрінформ, США, НАТО, Європейський Союз виступили з категоричною позицією, засудивши Росію за новий акт агресії в Чорному морі та блокування Азовського моря й закликавши негайно звільнити захоплені українські кораблі і членів екіпажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-