Пентагон залишив війська біля кордону з Мексикою ще на два місяці

Пентагон залишив війська біля кордону з Мексикою ще на два місяці

Укрінформ
Керівник оборонного відомства США Джим Меттіс затвердив документ, який продовжує мандат на застосування регулярних військ на південному кордоні Сполучених Штатів до кінця січня наступного року.

Про це повідомило в вівторок американське інформагентство Reuters із посиланням на високопоставлене джерело в Пентагоні.

"Міністр оборони США Джим Меттіс затвердив запит на продовження дислокації військ на американському кордоні з Мексикою до кінця січня", - наводить видання заяву високопоставленого представника оборонного відомства.

Виступаючи на умовах анонімності, джерело зазначило, що це передбачатиме, в тому числі, можливості авіаційної, інженерної, медичної підтримки, а також включатиме компонент військової поліції.

Читайте також: Трамп про "караван мігрантів": Якщо потрібно, закриємо весь південний кордон

Раніше мандат регулярних військ на кордоні діяв до 15 грудня. Нагадаємо, у зв'язку з повідомленнями про багатотисячний "караван мігрантів", що прямував з країн Центральної Америки через Мексику до США, адміністрація Дональда Трампа прийняла рішення залучити регулярні війська для охорони кордону. За чинним законодавством, військові не можуть виконувати функцій прикордонних служб чи охорони правопорядку. Тому місія американських військових на південному кордоні полягає в обладнанні інженерних споруджень та забезпеченні охорони прикордонних служб, які виконують свою місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-