НАТО відпрацює “пакет відповідей” на агресію Росії в Азовському морі - Помпео

НАТО відпрацює “пакет відповідей” на агресію Росії в Азовському морі - Помпео

Укрінформ
Міністри закордонних справ НАТО були одностайними в засудженні агресивних дій Росії в Азовському морі, тож союзники погодилися відпрацювати «пакет відповідей» на новий прояв агресії проти України.

Таку заяву за підсумками засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ НАТО зробив державний секретар США Майк Помпео.

«Союзники були одностайними в засудженні агресивних дій Росії. Механізми стримування мають бути поновлені, і це колективне зобов’язання Європи та світу, - не дозволити Росії порушувати основоположні міжнародні норми. Ми сподіваємося, що Росія поверне моряків, яких продовжує утримувати, просто негайно. Ми будемо колективно відпрацьовувати пакет відповідей, які мають продемонструвати Росії, що такі її дії є просто неприйнятними», - наголосив американський урядовець.

Читайте також: Помпео сказав, про які порушення Росії говоритиме в НАТО

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Нині 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока і Андрій Ейдер - також у Москві, у медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-