Глава МЗС Франції назвав пріоритетні питання для зустрічі з Клімкіним

Глава МЗС Франції назвав пріоритетні питання для зустрічі з Клімкіним

Укрінформ
Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан на міністерському засіданні країн НАТО та партнерів порушить питання свободи мореплавства у Чорному та Азовському морях під час зустрічі із українським колегою Павлом Клімкіним.

Питання визначено серед пріоритетів Франції під час зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу 4-5 грудня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Стосовно Керченської протоки міністр висловить прагнення, щоб сторони сприяли заспокоєнню ситуації і розпочали процес деескалації, а також нашу відданість щодо свободи мореплавства в Азовському, Чорному морях та у Керченській протоці. Це вимагає від російського керівництва звільнення ув'язнених та повернення захоплених кораблів", - заявили в МЗС Франції.

Це саме питання Ле Дріан планує порушити під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а також висловить підтримку Мінським домовленостям та вирішенню "кризи на сході України" у Нормандському форматі.

"Міністри обговорять зміцнення двосторонніх відносин та економічного співробітництва", - додали у французькому МЗС.

Читайте також: Міністри НАТО обговорять агресію Росії - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 грудня у Брюсселі проходить засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-