Деескалація конфлікту в Україні залишиться пріоритетом Австрії – Курц

Деескалація конфлікту в Україні залишиться пріоритетом Австрії – Курц

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц запевнив, що одним із головних пріоритетів зовнішньої політики Австрії, як і Євросоюзу, у 2019 році залишиться забезпечення деескалації спровокованого Росією збройного конфлікту в Україні.

Про це він заявив під час спільної з віце-канцлером Хайнцом-Крістіаном Штрахе прес-конференції у Відні з нагоди підбиття підсумків першого року роботи коаліційного уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується зовнішньої політики, то найбільшим викликом для нас, як і для Європейського Союзу, є, з одного боку, зняття напруженості у відносинах з Росією, а також забезпечення деескалації конфлікту в Україні", - сказав Курц, коментуючи зовнішньополітичні пріоритети Австрії на 2019 рік.

Читайте також: Міністри НАТО обговорять агресію Росії - Столтенберг

Другим пріоритетом, за словами канцлера, буде спільна робота в рамках ЄС із забезпечення чесної та впорядкованої вільної торгівлі – принцип, який зараз США ставить під сумнів. "Як ЄС ми маємо намагатися зробити все, щоб чесна та впорядкована вільна торгівля і в майбутньому була і не ставилася під сумнів", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-