Аналітики США радять, як ефективніше посилити тиск на Росію

Аналітики США радять, як ефективніше посилити тиск на Росію

Керченська криза
Укрінформ
Експерти американського неурядового аналітичного центру Atlantic Council пропонують відповісти Росії за її агресію в Азовському морі на дипломатичному, економічному й військовому рівнях.

Про це повідомив директор центру Фредерік Кемпе у своїй колонці на сайті CNBC.

"Експерти Atlantic Council пропонують відповісти (Росії - ред.) на дипломатичному, економічному й військовому рівнях", - написав він.

Зокрема, на дипломатичному рівні США, НАТО, ЄС та західні союзники повинні не лише засуджувати дії Росії, але й деталізувати, як саме країна порушує конкретні міжнародні конвенції. Захід також повинен вимагати від РФ вибачень, покарання винних та негайного звільнення українських моряків.

Росія також повинна дозволити українським суднам вільний доступ до Азовського моря, згідно з двосторонньою угодою з Україною від 2003 року. Крім того, НАТО та ЄС повинні надіслати спеціальну місію на місця для контролю за дотриманням цієї угоди.

Читайте також: Відрізати SWIFT і закрити небо — Огризко сказав, якими мають бути санкції проти РФ

На економічному рівні США та Європа повинні не лише значно посилити вже запроваджені санкції проти Росії, а й розробити нові обмежувальні заходи, які би впливали на російські фінансові інституції та інтереси РФ у суднобудівельній галузі. Їх запровадження залежатиме від бажання або небажання Кремля змінити свою поведінку.

Сполучені Штати повинні також переконати Німеччину призупинити будівництво Північного потоку-2 з Росії через Балтійське море.

На військовому рівні НАТО та США повинні збільшити присутність у Чорному морі та надати Україні додаткове оборонне військово-морське озброєння, включаючи ракети типу земля-корабель, патрульні кораблі, радари та додаткове обладнання для здійснення розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-