Єврокомісія закликала Косово відновити співпрацю із Сербією

Єврокомісія закликала Косово відновити співпрацю із Сербією

Укрінформ
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган після зустрічі з президентом Республіки Сербія Александаром Вучичем закликав Косово розблокувати співпрацю з Белградом заради стабільності всього регіону.

Про це комісар ЄС написав у понеділок на своїй офіційній сторінці у Twitter.

«Ми провели в Белграді хорошу зустріч із сербським президентом Александаром Вучичем, де обговорили введення владою Косова 100% митних тарифів на товари із Сербії та Боснії і Герцеговини, які порушують регіональну співпрацю. Ми погодилися щодо необхідності негайної деескалації. І закликатиму представників Косова розблокувати й відновити регіональну співпрацю у сфері торгівлі, а також повернутися до діалогу. Заради стабільності цілого регіону», - написав Ган.

Читайте також: Сербія планує суттєво збільшити витрати на армію та поліцію

Як повідомлялося, влада частково визнаної країни Косово збільшила на 100 відсотків митні тарифи на сербську та боснійську продукцію 21 листопада. Влада у Приштині назвала це відповіддю на ворожу політику Белграда, який, як відомо, за останні кілька місяців домігся того, що 11 країн світу відкликали своє визнання незалежності Косова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-