Голова британської MI-6 застеріг Росію від прихованої активності

Голова британської MI-6 застеріг Росію від прихованої активності

Укрінформ
Голова Секретної розвідувальної служби Британії (МІ-6) Алекс Янгер застеріг Росію від прихованої діяльності після отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському місті Солсбері у березні 2018 року.

Про це він сказав в Університеті Сент-Ендрюса в Шотландії, повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, Янгер під час нечастої публічної промови заявив, що російська держава перебуває в «постійній конфронтації» із Заходом.

«Російська держава використала хімічну зброю воєнного класу на землі Великої Британії... Наша ціль – щоб російська держава дійшла висновку, що незалежно від переваг, які вона думає отримати від активності, вони не варті ризику», – сказав Янгер.

Читайте також: Головний розвідник Британії застереже Кремль від недооцінки Заходу

Він застеріг Росію «чи будь-яку іншу державу, яка збирається підірвати наш спосіб життя», від недооцінки рішучості та можливостей Британії.

Водночас Янгер додав, що «ми не прагнемо дестабілізувати Росію».

Як повідомлялося, 4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною «Новачок» були отруєні колишній полковник ГРУ Росії Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про вислання російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

Британське слідство ідентифікувало нападників на Скрипаля як «Олександра Петрова» і «Руслана Боширова». У Лондоні наголосили, що справжні імена підозрюваних можуть відрізнятися від тих, які наведені в їхніх паспортах.

Розслідувальна група Bellingcat виявила, що справжнє ім’я «Олександра Петрова» – Олександр Мішкін. За даними розслідувачів, він отримав медичну освіту в одній з військових академій і є співробітником російської військової розвідки. «Руслан Боширов», за даними розслідувачів, – російський розвідник Анатолій Чепіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-