На саміті глав МЗС країн Альянсу Канада зосередиться на підтримці України

На саміті глав МЗС країн Альянсу Канада зосередиться на підтримці України

Укрінформ
Глава МЗС Канади Христя Фріланд під час саміту міністрів закордонних справ держав-членів НАТО та ради міністрів ОБСЄ зосередиться на підтримці України.

Про це розповіли у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час зустрічей в НАТО та ОБСЄ міністр працюватиме із G7 та іншими партнерами, аби вирішити серйозні занепокоєння Канади щодо нещодавньої російської агресії, особливо поблизу Керченської протоки, та наголосити на непохитній відданості Канади суверенітету й територіальній цілісності України”, - заявили у МЗС.

Читайте також: Канада виступила ініціатором заяви G7 про агресію Росії у Керченській протоці

Сама Фріланд наголосила, що “працюватиме із союзниками над захистом демократичних свобод та посиленням трансатлантичної співпраці й безпеки”. “Ці зустрічі стануть важливою нагодою для Канади та міжнародної спільноти, аби разом протистояти російській агресії та підтримати заснований на правилах світовий порядок”, - сказала міністр.

Вона додала, що прийшов час Канаді “докладати зусиль до розвитку відносин із Європою та основоположними, багатосторонніми безпековими організаціями, такими як НАТО та ОБСЄ”.

Як відомо, саміт глав МЗС країн-членів НАТО відбудеться у Брюсселі з 4 по 5 грудня, а рада міністрів ОБСЄ - з 6 по 7 грудня у Мілані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-