Австралія може заборонити в'їзд причетним до катастрофи МН17

Австралія може заборонити в'їзд причетним до катастрофи МН17

Укрінформ
До австралійського парламенту внесено законопроект про запровадження нових санкцій щодо іноземних посадовців, причетних до міжнародних злочинів, як-от катастрофа рейсу МН17.

Про це повідомляє news.com.

"Занадто довго державні чиновники та інші особи, пов`язані з авторитарними режимами та клептократіями у світі, користувалися своєю владою безкарно", - заявив автор законопроекту Майкл Данбі.

Політик пропонує заборонити особам, причетним до порушення прав людини, в’їжджати до Австралії або робити інвестиції у її економіку.

Він також пропонує заборонити іноземним політикам, причетним до корупційних скандалів, навчати своїх дітей в Австралії чи переводити на Зелений континент кошти.

Пояснюючи, якої категорії осіб стосуються пропоновані заходи, Данбі навів приклад генерала, який наказав збити малайзійський літак рейсу МН17 на борту з 238 людьми, включаючи 38 австралійців.

Читайте також: Родичі 55 загиблих у катастрофі MH17 подали на Росію до ЄСПЛ

Закопронопроект Данбі внесений як персональна законодавча ініціатива політика перед його виходом на пенсію.

Він перегукується з так званим актом Магнітського, який свого часу ввели США, Канада та Велика Британія як відповідь на агресивну політику РФ та порушення нею прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-