Столтенберг заявляє, що НАТО наростило присутність у Чорному морі

Столтенберг заявляє, що НАТО наростило присутність у Чорному морі

Оновлено
Укрінформ
Північноатлантичний альянс збільшив присутність своїх сил у Чорному морі.

Про це у понеділок заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка має розпочатися 4 грудня у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"НАТО збільшило свою військову присутність у регіоні Чорного моря. Ми маємо більше також військово-морської присутності. Торік кількість військових кораблів НАТО у Чорному морі зросла з 80-ти до 120-ти. У нас є три союзники у цьому регіоні - Туреччина, Румунія і Болгарія, які мають власні військово-морські спроможності. НАТО здійснює патрулювання повітряного простору над Чорноморським регіоном, та ми маємо нову багатонаціональну бригаду в Румунії. Зараз ми маємо у цьому регіоні більше засобів розвідки та спостереження", - зауважив Столтенберг.

Він наголосив, що союзники по Альянсу будуть продовжувати уважно відстежувати ситуацію в Азовському регіоні та закликають Росію звільнити українські кораблі та їх екіпажі.

Читайте також: Генсек НАТО ще раз закликав РФ звільнити українські кораблі та моряків

"Ми надаємо Україні не лише потужну політичну, а й практичну підтримку. З моменту незаконної анексії Криму ми надавали таку підтримку в різних формах: допомагали модернізувати збройні сили, вдосконалити командні структури, зміцнити кібернетичну безпеку. Також декілька союзників по Альянсу надають таку допомогу на двосторонній основі шляхом навчання українського військового персоналу. Ми будемо продовжувати таку практичну допомогу, а також та підтримку територіальної цілісності та суверенітету України", - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-