Генсек НАТО ще раз закликав РФ звільнити українські кораблі та моряків

Генсек НАТО ще раз закликав РФ звільнити українські кораблі та моряків

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг ще раз закликав Росію звільнити українські кораблі та їхні екіпажі, що були захоплені 25 листопада в Азовському морі, а також розблокувати Керченську протоку.

Про це він заявив на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, яка має розпочатися 4 грудня у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нещодавно Росія захопила українські військові кораблі та моряків у Керченській протоці. Не існує виправдання такому застосуванню сили. Ми закликаємо до спокою та стриманості. Росія має звільнити українських моряків та кораблі, а також дозволити свободу навігації та безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі», - наголосив Столтенберг. 

Він також підкреслив, що українські військові судна, так само як і цивільні, мають право проходити Керченською протокою та здійснювати навігацію в Азовському морі.

Керівник Альянсу повідомив, що у вівторок міністри закордонних справ країн Альянсу проведуть зустрічі з партнерами – Грузією та Україною.

«Обидві країни стикаються з серйозними викликами у сфері безпеки з боку Росії. Ми будемо продовжувати надавати обом країнам практичну та політичну підтримку», - наголосив Генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Україна вимагає негайно звільнити захоплених РФ моряків без будь-якого торгу

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-