Повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца можуть залучити як доказ - ЗМІ

Повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца можуть залучити як доказ - ЗМІ

Укрінформ
Спілкування Джамаля Хашоггі у месенджері WhatsApp зможуть долучити як докази у справі про його вбивство.

Про це повідомляє CNN.

Зокрема як докази можуть залучити повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда.

Раніше телеканал повідомив, що вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp, в яких він критикував наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда.

У більш як 400 повідомленнях Хашоггі називав наслідного принца "звіром" і порівнював з Пакманом: "Що більше жертв він пожирає, тим більше він хоче. Я не здивуюся, якщо репресії торкнуться навіть тих, хто виступає в його підтримку", - написав, зокрема, Хашоггі.

 Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте, офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Помпео заступився за саудівського принца у справі про вбивство Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-