Вбивство Хашоггі могло спровокувати листування у зламаному месенджері - ЗМІ

Вбивство Хашоггі могло спровокувати листування у зламаному месенджері - ЗМІ

Укрінформ
Вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp, в яких він критикував наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда.

Про це повідомляє CNN.

У більш ніж 400 повідомленнях Хашоггі називав наслідного принца "звіром" і порівнював з Пакманом: "Чим більше жертв він пожирає, тим більше він хоче, - писав Хашоггі - Я не здивуюся, якщо репресії торкнуться навіть тих, хто виступає в його підтримку". 

Читайте також: Хашоггі вбили через сім хвилин після того, як він увійшов до дипмісії - МЗС Туреччини

Він також закликав створити в інтернеті рух для притягнення до відповідальності влади Ер-Ріяда.

У серпні Хашоггі і Абдель Азіз порахували, що їх кореспонденція могла бути перехоплена владою Саудівської Аравії. Абдель Азіз зазначав, що його братові в королівстві у зв'язку з цим загрожують тюремним ув'язненням.

Читайте також: Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Дослідники з університету Торонто підтвердили, що телефон Азіза був зламаний шпигунськими програмами військового класу. Він має намір подати в суд на ізраїльську компанію, нібито розробила програмне забезпечення, що дозволило саудівській владі отримати несанкціонований доступ до смартфону.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте, офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Турецька поліція обшукала дві вілли у справі Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-