Півсотні людей у Петербурзі вийшли на пікет проти агресії РФ в Україні

Півсотні людей у Петербурзі вийшли на пікет проти агресії РФ в Україні

Фото
Укрінформ
У Санкт-Петербурзі у неділю приблизно 50 осіб вийшли на Невский проспект з акцією протесту проти російської агресії в Україні.

Про це повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

"Щоб постояти з плакатами, зробленими по слідах інциденту в Керченській протоці, на Невський проспект прийшло близько 50 осіб. Організатор пікетів, активістка петербурзької демократичної організації "Солідарність" Ольга Смирнова вважає, що захоплення українських моряків - це чергова спроба Росії збільшити зону окупації українських територій", - йдеться у повідомленні.

Учасники пікету вимагали звільнити і повернути  українських моряків, а також захоплене майно. Крім того, вимагали припинити морську блокаду портів України в Азовському морі і покарати винних у захопленні українських кораблів.

Читайте також: Українці в Мадриді вийшли на акцію проти агресії РФ

Також учасники протестної акції заявили, що українським морякам має бути присвоєний статус "військовополонених", але їх судять як цивільних осіб, які скоїли кримінальний злочин. Крім того, активісти виражали обурення діями російських військових, які відкрили вогонь по іноземних судах.

Фото: "Солидарность Санкт-Петербурга"/ФБ

Повідомляється, що під час пікетування агресивна жінка напала на активіста і порвала плакат. "З міркувань безпеки активісти не розтягувалися по Невському проспекту, а змінювали один одного з різними плакатами. У пікетах брали участь активісти "Солидарности”, “Яблока”, “Бессрочного протеста” та інших партій та рухів. Замість однієї години пікети тривали близько 3 годин", - додали в повідомленні.

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці  обстріляли і захопили три українські корабля в Керченській протоці і 24 моряка.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-