Європарламент закликав зупинити будівництво Nord Stream-2

Європарламент закликав зупинити будівництво Nord Stream-2

Укрінформ
У проекті доповіді про відносини з РФ Європарламент закликав припинити діючу угоду про партнерство та співпрацювати тільки в областях, "що представляють взаємний інтерес".

Проект доповіді про стан відносин з Росією опублікований на сайті парламенту ЄС, передає DW.

Проект "підсилює залежність Євросоюзу від поставок російського газу, загрожує внутрішньому ринку ЄС, а також йде врозріз з енергетичною політикою ЄС і тому повинен бути зупинений", йдеться в документі.

Європарламент також вимагає припинити дію угоди про партнерство та співробітництво, яка була укладена між ЄС і Росією в 1997 році, після чого щорічно продовжувалася.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликали ЄС вжити цільові санкції проти Росії

Необхідно переглянути умови, на яких базуються відносини між ЄС і Росією, вважають євродепутати. На їхню думку, співпраця має відбуватися тільки в тих областях, які "необхідні і представляють взаємний інтерес", при цьому повинні дотримуватися гарантії безпеки для ЄС і сусідніх з ним країн.

Крім того, Європарламент висловлюється за твердження на рівні ЄС аналога "акту Магнітського", який був вперше прийнятий в США в 2012 році і передбачає санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права в РФ.

Читайте також: У Лондоні українці оголосили місячну акцію проти російської агресії

Також згадуються випадки «порушення демократичних принципів» і «фундаментальних цінностей» владою РФ, в тому числі напади на правозахисників і активістів, переслідування опозиціонера Олексія Навального, утиск кримських татар в Криму, кібератаки і «вбивства в Європі, вчинені російськими розвідниками з використанням хімічної зброї».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-