Лідери G20 за підсумками саміту затвердили спільну декларацію

Лідери G20 за підсумками саміту затвердили спільну декларацію

Укрінформ
Лідери країн та міжнародних організацій, які взяли участь у саміті "Великої двадцятки" в Аргентині, погодили спільну декларацію, яка охоплює майже всі сфери та передумови для розвитку й економічного зростання в майбутньому.

Документ складається з понад 30-ти пунктів, повідомляє Укрінформ.

"Після десяти років з моменту першого саміту лідерів країн G20 ми провели зустріч в Буенос-Айресі (Аргентина) з 30 листопада по 1 грудня 2018 року, щоб досягти консенсусу в питанні справедливого й сталого розвитку за допомогою орієнтованої на людей, всеохоплюючої та перспективної програми", - зазначається в спільній декларації.

Лідери G20, зокрема, підтвердили прагнення щодо спільної взаємодії "з метою вдосконалення міжнародного порядку, заснованого на правилах, який дозволяє ефективно реагувати на швидкозмінний світ". Як підкреслюється в документі, ці устремління спрямовані на "величезні економічні можливості, в тому числі нові, кращі робочі місця та більш високий рівень життя".

Читайте також: Путін малював схеми для Меркель та Макрона на полях саміту G20

У декларації також наголошується на важливості реагування на кліматичні зміни попри наміри нинішньої адміністрації США вийти з Паризької угоди. Документ також підкреслює необхідність реформування Світової організації торгівлі (СОТ) з метою поліпшення її функціонування в глобальному вимірі.

Крім того, декларація охоплює проблеми міграційного характеру, підкреслюючи, що масштабні переміщення біженців "є глобальною проблемою з гуманітарними, політичними, соціальними та економічними наслідками".

Читайте також: Трамп таки поговорив з Путіним на саміті G20

Як повідомляв Укрінформ, саміт "Великої двадцятки", який зібрав понад 30 лідерів країн, міжнародних організацій та фінансових інституцій, відбувся в п'ятницю-суботу в Буенос-Айресі, Аргентина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-