В уряді Росії підтвердили ускладнення відносин зі Штатами

В уряді Росії підтвердили ускладнення відносин зі Штатами

Керченська криза
Укрінформ
Перший віце-прем'єр РФ Антон Силуанов на полях саміту "великої двадцятки" підтвердив, що інцидент у Керченській протоці негативно позначився на російсько-американських відносинах.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Питання взаємовідносин між нашою країною і США ускладнилося подіями у Чорному морі", - сказав Силуанов.

Він додав, що цій темі багато в чому були присвячені переговори російського президента з лідерами інших країн.

Читайте також: Трамп і Путін зустрінуться не раніше повернення українських моряків і суден — Помпео

Як повідомлялося, в Аргентині проходить саміт G20. Саміти за участю 20 найбільш розвинених країн світу проходять для обговорення актуальних глобальних питань регулярно з 2008 року. На нинішньому саміті американський президент Дональд Трамп відмовився зустрітися з лідером РФ Володимиром Путіним через події в Азовському морі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці і 24 моряків.

Читайте також: Від потурань Путіну може постраждати вся система безпеки Європи — Порошенко

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

У районі Керченської протоки, прохід якою заблокувала Росія, наразі скупчилося понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-