Канада вимагає притягти Сирію до відповідальності за хіматаки

Канада вимагає притягти Сирію до відповідальності за хіматаки

Укрінформ
Канада обурена неспроможністю світової спільноти притягти Сирію до відповідальності за використання хімічної зброї.

Про це заявили у МЗС Канади по завершенні Четвертої конференції з перегляду Конвенції про хімічну зброю Організації із заборони хімічної зброї, що цього тижня проходила у Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада розчарована, що учасники були неспроможними дійти консенсусу стосовно підсумкового документа, який включав найбазовіші, фактологічні посилання на застосування Сирією хімічної зброї, встановлені Об’єднаним розвідувальним механізмом ОЗХЗ-ООН. Сирійський режим Асада за підтримки своїх російських та іранських союзників заблокував усі розумні зусилля із внесення посилань на висновки Об’єднаного розвідувального механізму у підсумковий документ конференції”, - зазначили у МЗС Канади.

Читайте також: Кібератака на ОЗХЗ доводить причетність Росії до отруєння у Солсбері - Лондон

У відомстві наголосили, що ці дії є “обурливою спробою заперечити використання хімічної зброї”.

“Як наслідок, досягнення консенсусу під час конференції було неможливим”, - зауважили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: В ОЗХЗ підозрюють нову хімічну атаку в Алеппо

У МЗС Канади наголосили, що будь-яке застосування хімічної зброї є “огидним порушенням міжнародного права”, тож Канада “рішуче підтримує зусилля із притягнення винуватців цих злочинів до відповідальності”.

“Канада настійно закликає усі держави-члени знайти спільний грунт та працювати разом над захистом неупередженості, незалежності та спроможності ОЗХЗ підтримувати заснований на правилах міжнародний порядок”, - підсумували у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-