Путін малював схеми для Меркель та Макрона на полях саміту G20

Путін малював схеми для Меркель та Макрона на полях саміту G20

Керченська криза
Укрінформ
Під час зустрічі "на полях" саміту G20 з німецьким і французьким лідерами Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном президент РФ Володимир Путін детально давав їм свої пояснення щодо подій навколо Керченського конфлікту.

Про це розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише "Інтерфакс".

"Президент (Путін на зустрічі з канцлером Меркель - ред.) дав вичерпні роз'яснення по чорноморському прикордонному інциденту, наочно це показав. Так само наочно він це показав і вчора, на зустрічі з президентом Франції Макроном", - сказав Пєсков.

За словами Пєскова, Путін продемонстрував ситуацію, намалювавши її схему. Прес-секретар також уточнив, що "Меркель говорила про своє бажання сприяти вирішенню цієї ситуації". Проте, за його словами, "посередництво" у цій ситуації "навряд чи воно можливе".

Читайте також: Меркель говорила з Путіним про Азов на саміті G20

Пєсков розповів, що на зустрічах Путіна зі світовими лідерами обговорювалося питання звільнення українських моряків. Але президент РФ дав пояснення, що "йдеться про рішення суду, про слідчі дії, і тому на це піде певний час".

Як повідомлялося, в Аргентині триває саміт G20. Саміти за участю 20 найбільш розвинених країн світу проходять для обговорення актуальних глобальних питань регулярно з 2008 року. На нинішньому американський президент Дональд Трамп відмовився зустрітися з лідером РФ Володимиром Путіним через події у Керченській протоці.

Читайте також: Трамп і Путін зустрінуться не раніше повернення українських моряків і суден — Помпео

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

У районі Керченської протоки, прохід до якої заблокувала Росія, наразі скупчилися понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-