Оглушливі гранати, водяні гармати та сльозогін: у Парижі затримали 81 демонстранта

Оглушливі гранати, водяні гармати та сльозогін: у Парижі затримали 81 демонстранта

Укрінформ
Французька поліція заарештувала 81 демонстранта руху «жовтих жилетів», які в Парижі протестують проти підвищення цін на бензин, а також застосувала сльозогінний газ і водомети в ході зіткнень з протестувальниками.

Про це повідомляє Reuters.

«81 людина була заарештована на тлі побоювань, що агресивно налаштовані ультраправі й ультраліві групи просочилися в рух «жовтих жилетів», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що французька поліція застосувала сльозогінний газ, оглушливі гранати і водяні гармати в ході зіткнень з протестувальниками.

Постраждали троє поліцейських і семеро демонстрантів.

Поліція нарахувала близько 2000 протестувальників на дорогах біля Єлисейських полів у Парижі. Поліцейські профспілки з інших регіонів заявили про 31 000 протестувальників і 582 блокади по всій країні.

Читайте також: У радикалізації протестів у Франції є російський слід - Тимчук

Як повідомляв Укрінформ, у Франції тривають акції протестів так званих жовтих жилетів, які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду в цілому і вимагають відставки президента Макрона.

Напередодні нової хвилі демонстрацій, запланованих на 1 грудня, французька влада стягнула тисячі поліцейських для стримування протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-