У Канаді порахували витрати на одного незаконного мігранта

У Канаді порахували витрати на одного незаконного мігранта

Укрінформ
Кожен незаконний мігрант, який потрапляє до Канади в обхід офіційних пунктів перетину кордону, обходиться бюджету країни в середньому у 14 тис. дол.

Такі цифри оприлюднили в офісі Бюджетного офіцера парламенту Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Бюджетний офіцер парламенту встановив, що середні витрати на кожного незаконного мігранта, який потрапив у Канаду в 2017-2018 рр, становлять 14,321 дол. на одну особу за весь процес отримання статусу біженця. У 2019-2020 роках ця цифра зросте до 16,666 дол.”, - заявили у відомстві.

Таким чином, загальні витрати, які федеральний уряд Канади поніс у зв’язку із напливом незаконних мігрантів в 2017-2018 роках досягли 340 млн дол. Очікується, що в 2019-2020 роках вони досягнуть 396 млн.

Всього ж у 2017-2018 фіскальному році за отриманням статусу біженця у Канаді звернулося понад 23 тис. незаконних мігрантів. Ще майже 30 тис. осіб попросили про притулок в офіційних пунктах контролю.

При цьому витрати уряду на кожного конкретного мігранта можуть суттєво різнитися. “Для незаконного мігранта, який потрапив у Канаду в 2017-2018 роках, Офіцер установив, що витрати федерального уряду можуть сягати від 9915 до 33738 дол. Менші витрати досягаються у випадках, коли заявка шукача притулку схвалюється на першому ж слуханні. Натомість, заявники, яким було спершу відмовлено і вони вичерпали усі способи апеляції, після чого були депортовані з Канади, коштують державі більше”, - зазначили у офісі Бюджетного офіцера.

Зазначається також, що збільшення витрат переважно пояснюється необхідністю залучати додатковий персонал, медичними та юридичними витратами, пов’язаними із процесом отримання притулку.

Читайте також: Кількість нелегальних мігрантів у США є найнижчою з 2004 року

До звіту Бюджетного офіцера не увійшли витрати, покриті провінційними та місцевими бюджетами, відповідальними за надання шукачам притулку соціальних послуг. Так, влада одного лише Торонто звернулося за відшкодування 65 млн дол., а провінція Онтаріо оцінила ці витрати у близько 200 млн щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-