У Кишиневі відзначили річницю Революції Гідності

У Кишиневі відзначили річницю Революції Гідності

Фото
Укрінформ
Вечір, присвячений 5-й річниці Революції Гідності, пройшов у Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Республіці Молдова.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, у заході взяли участь українські дипломати, члени українських громадських організацій, представники засобів масової інформації.

«На жаль, напередодні річниці Революції Гідності, яка відзначається в Україні, ми стали свідками провокації в Керченській протоці, військової агресії Росії проти українських кораблів. Як ви всі знаєте, міжнародне співтовариство підтримало нашу країну. Хотілося б особливо подякувати уряд і парламент республіки Молдова, громадян країни, а також проживаючих тут сотень тисяч українців за підтримку України у ці важкі для нашої держави і народу дні», - зазначив у своєму виступі Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат також поінформував учасників вечора про ситуацію в Україні, в зв'язку з введенням в окремих областях країни воєнного стану.

Читайте також: Ретроспекція Майдану: А якби Януковичу був відомий фінал?

Гнатишин запевнив присутніх, що, незважаючи на введення посиленого контролю на контрольно-пропускних пунктах українсько-молдовського кордону, іноземним громадянам нічого не загрожує, і цей захід не вплине на громадян Молдови, які в'їжджають в Україну.

Дипломат також звернув особливу увагу на необхідність додаткової перевірки поширюваної через ЗМІ, соціальні мережі та СМС-повідомлення недостовірної інформації про ситуацію в областях, де було введено військове положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-