Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Світ жив Україною. З моніторингових акцентів «чергового по країні»

Світ жив Україною. З моніторингових акцентів «чергового по країні»

Блоги
Укрінформ
У результаті аналізу останніх подій маємо наступну картину

#MIPmonitoring
#черговийпокраїні

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Глава держави поінформував співрозмовницю про прийняття та основні параметри Державного бюджету України на 2019 рік. Крістін Лагард відзначила, що, відповідно до попередніх оцінок МВФ, ключові показники бюджету відповідають погодженим із Фондом параметрам.

Також були обговорені наступні кроки, які необхідно здійснити, у контексті засідання Виконавчої ради МВФ у грудні для розгляду програми допомоги stand-by для України. Було підтверджено готовність МВФ надати відповідну технічну допомогу Україні у питанні реформування фіскальної політики та податкового адміністрування. Під час розмови було окремо підкреслено, що введення воєнного стану не вплине на взаємодію з МВФ. У цьому контексті Крістін Лагард підтвердила готовність Міжнародного валютного фонду і

надалі продовжувати тісне співробітництво з Україною та підтримувати нашу державу на шляху впровадження реформ.

«Фейковий суд в окупованому Криму арештовує усіх наших моряків. Крім посилення політичного тиску на РФ, ми передали усім нашим міжнародним партнерам чітку юридичну позицію: наші моряки є військовополоненими і знаходяться під захистом Женевської конвенції 1949 року. Відтак, на них жодним чином не розповсюджується російське право», – Павло Клімкін.

«Катастрофічне падіння рейтингу Путіна в РФ. Й у таких випадках він завжди організовує якусь войнушку...», – Ірина Геращенко.

«Україна несе великі збитки внаслідок блокування Росією Бердянського та Маріупольського портів. На сьогодні за нашою інформацією на рейді перебуває 18 торговельних суден, які Росія не пускає до Азовського моря», – Олександр Куць.

«З огляду на цю серйозну ескалацію, я хочу висловити велике занепокоєння і наголосити, що суверенітет та територіальна цілісність України є фундаментальними. Росія повинна припинити блокувати прохід Керченською протокою в Азовське море для українських кораблів та кораблів з інших країн. Росія повинна виконати власні міжнародні зобов’язання та випустити українських військовослужбовців, які були захоплені», – Президент Європарламенту Антоніо Таяні.

Президент Росії Володимир Путін і президент США Дональд Трамп проведуть зустріч 1 грудня в Буенос-Айресі: «1 грудня, субота, цей день починається ранковим сніданком з Меркель, потім з двосторонніх – бесіда з Трампом", – помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Від американської сторони підтвердження цієї інформації не надходило. (Пізніше стало відомо, що Д.Трамп таки скасував цю зустріч. «Виходячи з того, що (українські – ред.) кораблі й моряки не були повернуті в Україну з Росії, я вирішив, що було би краще для всіх зацікавлених сторін скасувати мою раніше заплановану зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним», – повідомив глава Білого дому в Twitter, - ред.).

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-