Шпигунські пристрасті: США можуть посилити перевірки китайських студентів - Reuters

Шпигунські пристрасті: США можуть посилити перевірки китайських студентів - Reuters

Укрінформ
У США розглядають можливість посилення перевірок і запровадження інших обмежувальних заходів щодо китайських студентів через побоювання, що вони можуть бути причетними до шпигунської діяльності.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на американських чиновників та джерела у Конгресі США.

"Адміністрація Трампа розмірковує над посиленням перевірок та введенням інших обмежувальних заходів щодо китайських студентів у США через зростаючі побоювання у здійсненні ними шпигунської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що у червні Держдеп скоротив термін дії візи китайським аспірантам у галузях авіації, робототехніки та передових виробничих технологій з 5 до 1 року.

За словами американських чиновників, це має зменшити ризик шпигунства або крадіжку інтелектуальної власності у сферах, що є надважливими для національної безпеки.

Проте нині адміністрація Трампа розглядає можливість ретельнішої перевірки китайських студентів ще до того, як вони розпочнуть навчання в американських вишах. Так перевірка може включати можуть зокрема увійти, контроль мобільних телефонів та акаунтів у соцмережах, як китайських, так і американських.

У такий спосіб американські чиновники хочуть з'ясувати, чи афілійовані студенти з урядовими організаціями Китаю.

Читайте також: Працівники Google - проти створення пошуковика з цензурою для Китаю

Очікується, що американські правоохоронці проводитимуть тренінги для викладачів, аби вони, в свою чергу, змогли викрити студентів, які ведуть шпигунську діяльність та викрадають матеріали у кіберпросторі, які потім потрапляють у руки китайських чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-