Курц чекає обговорення нових санкцій проти РФ

Курц чекає обговорення нових санкцій проти РФ

Керченська криза
Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц очікує обговорення питання введення подальших санкцій проти РФ у зв’язку з ескалацією конфлікту поблизу Керченської протоки.

Про це він заявив під час організованої Raiffeisen Bank International (RBI) дискусії у Відні, повідомляє австрійське видання Finanzen.

"З огляду на нинішню ескалацію між Україною та Росією Курц очікує дискусії щодо подальших санкцій", - йдеться у повідомленні.

Водночас, Курц висловив сподівання, що "ситуація між Україною та Росією заспокоїться".

Федеральний канцлер також повідомив, що Австрія підтримуватиме нинішні спільні санкції Євросоюзу проти Росії через її агресію проти України, допоки залишатиметься причина їх введення. "Ми завжди підтримуємо санкції. Санкції потрібні до того часу, поки буде причина для них. Допоки санкції необхідні, ми будемо їх підтримувати", - сказав він.

Читайте також: СБУ виклала запис розмов військових РФ, які атакували українські судна

Водночас, за словами Курца, Австрія у довгостроковій перспективі хотіла б мати близькі відносини між ЄС та Росією.

Австрійський канцлер також висловився стосовно газопроводу "Північний потік-2", вагомим інвестором якого є австрійська OMV. За словами Курца, цей газопровід "стосується енергетичної політики та загальноекономічний, для нас дуже важливий та позитивний проект".

Стосовно США, які зайняли критичну позицію стосовно "Північного потоку-2" та закликали європейських учасників проекту відмовитися від нього, Курц заявив, що позиція Австрії з цього приводу не зміниться, "так само, як і німців та багатьох інших".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-