Західні аналітики фіксують активізацію пропагандистів Кремля

Західні аналітики фіксують активізацію пропагандистів Кремля

Керченська криза
Укрінформ
Цього тижня головна хвиля дезінформації від російської пропаганди пов'язана з атакою на українські кораблі у районі Керченської протоки.

Про це йдеться в дослідженні сайту Euvsdisinfo, який веде оперативна група зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби ЄС, яка досліджує кремлівську пропаганду.

"Цього тижня, як і очікувалося, головна хвиля дезінформації (від РФ - ред.) пов'язана з атакою на українські кораблі у районі Азовського моря", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС має розширити санкції проти Росії за агресію на Азові – польський експерт

За даними Euvsdisinfo, новини на пропагандистському телеканалі Кремля "Russia Today" мають явні ознаки спотворення фактів, оскільки в них ідеться про те, що саме "українські кораблі незаконно увійшли в російські води в Чорному морі". Проте, насправді між Росією та Україною був підписаний двосторонній договір, який регулює використання Керченської протоки та Азовського моря, яке вважається "внутрішніми водами" двох держав.

У Euvsdisinfo також зафіксували, що росЗМІ називають цей інцидент "навмисною провокацією української влади" з метою "створити дипломатичний спір", який би, у свою чергу, призвів до посилення санкцій проти Москви.

Читайте також: СКУ вимагає негайно звільнити затриманих Росією українських моряків

Зазначається, що прокремлівські ЗМІ також намагаються відвернути увагу аудиторії від головного - що саме Росія стріляла по українських кораблях та захопила їх разом із членами екіпажу.

Натомість, вони націлилися на Президента України Петра Порошенка, заявляючи, що саме "Вашингтон підштовхнув Порошенка до запуску цієї "морської провокації" проти РФ, аби "зірвати зустріч Путіна й Трампа", і що "Президент України Петро Порошенко використовує провокацію в Керчі для захоплення влади". Та насправді парламент України ухвалив рішення про призначення президентських виборів на 31 березня 2019 року, інформують аналітики.

Читайте також: Парубій закликає НАТО збільшити присутність військових кораблів в Чорному морі

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-