Скандальний саудівський принц прибув на саміт G20 в Аргентину

Скандальний саудівський принц прибув на саміт G20 в Аргентину

Укрінформ
Принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, якого пов’язують із убивством саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, прибув у середу в Буенос-Айрес на саміт G20.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на аргентинське телебачення.

"Саудівський принц-спадкоємець Мохаммед бін Салман у середу приземлився в аргентинському Буенос-Айресі, щоби взяти участь в саміті "Великої Двадцятки". Його зустріли протестувальники, які звинувачують принца у відповідальності за вбивство опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі", - йдеться у повідомленні.

Офіційно ж саудівського принца прийняв і привітав у країні аргентинський міністр закордонних справ Хорхе Фаурі.

Сам саміт G20 пройде в Буенос-Айресі у п’ятницю.

Читайте також: ЦРУ має аудіозапис, на якому саудівський принц наказує "втихомирити" Хашоггі - ЗМІ

До того Мохаммед бін Салман перебував із візитом у Тунісі, де проти нього теж зібралась демонстрація місцевих правозахисників та журналістів, хоч і невелика.

Як відомо, вбивство опозиційного саудівського журналіста та колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі, яке сталося 2 жовтня на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі і яке в ході розслідування все більше пов’язують із принцом Мохаммедом, загострило відносини саудитів із західними країнами та суттєво зіпсувало імідж спадкоємця престолу цієї арабської країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-