У Меркель обіцяють обговорити нові санкції проти Росії з партнерами в ЄС

У Меркель обіцяють обговорити нові санкції проти Росії з партнерами в ЄС

Керченська криза
Укрінформ
Німеччина погоджуватиме позицію щодо антиросійських санкцій з партнерами по Євросоюзу.

Про це сказав офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у середу на брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Санкції обговорюватимуться у колі європейських партнерів", - сказав Зайберт.

Він нагадав про те, що питання по тих санкціях, які діють до кінця січня наступного року, вирішуватиметься через пару тижнів.

Зайберт також сказав, що федеральний уряд взяв до відома критику посла України у ФРН, який у ЗМІ закликав до запровадження нових обмежувальних заходів, включаючи призупинення проекту "Північний Потік - 2". Прес-секретар повторив, що Німеччина та Європа зацікавлені у збереженні транзитної ролі України надалі і вітають переговори у тристоронньому форматі з ЄС з цього питання.

Читайте також: Штати рекомендують ЄС подумати про нові санкції проти Росії — Волкер

Як повідомлялося, у середу видання Welt написало з посиланням на свої джерела, що німецька сторона нібито блокує запровадження нових санкцій проти РФ.

Як інформувалося, під час візиту у Болгарію у вівторок Президент РП Анджей Дуда заявив, що Польща підтримає міжнародні ініціативи з розширення санкцій проти Росії за її агресивні дії проти українців у Керченській протоці, якщо такі пропозиції з'являться на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-