Франція не дає прямої відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Франція не дає прямої відповіді щодо нових санкцій проти РФ

Керченська криза
Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції не надало прямої відповіді на запитання, чи виступає офіційний Париж спільно з Берліном проти запровадження нових санкцій відносно Росії після прямої військової агресії в районі Керченської протоки.

Це випливає з відповіді офіційного представника МЗС Франції, озвученої на брифінгу у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Вчора міністр закордонних справ (Франції – ред.) висловився щодо інциденту у Керченській протоці під час спільної прес-конференції зі своїм російським колегою. Він закликав сторони забезпечити зменшення напруження та розпочати процес деескалації. Зокрема, це включає звільнення полонених та повернення кораблів", - прокоментували у французькому МЗС повідомлення в ЗМІ про те, що Франція і ФРН виступають проти нових санкцій щодо РФ.

Як повідомили деякі європейські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела, під час обговорення на рівні Євросоюзу можливості накладання на Росію нових санкцій за акт агресії проти України в Керченській протоці представники Франції та Німеччини нібито виступили проти такої ініціативи.

Читайте також: Мін’юст звернувся до Євросуду через захоплення Росією українських моряків

Раніше цього тижня керівництво України закликало Захід, зокрема ЄС і США, запровадити додаткові обмежувальні заходи проти РФ у відповідь на пряму військову агресію в Керченській протоці. Таку ініціативу підтримали деякі країни-члени ЄС, а також окремі політики та експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-