Канадський депутат переконаний, що його державі слід підтримувати Україну

Канадський депутат переконаний, що його державі слід підтримувати Україну

Укрінформ
Канаді слід й надалі підтримувати Україну у процесі її реформування.

Про це під час виступу в Оттаві заявив депутат канадського парламенту Гай Каррон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нині Україна є важливим партнером Канади. Нам слід підтримувати її зусилля із досягнення економічного здоров’я та демократії”, - сказав Каррон.

Він також висловив підтримку посиленню санкцій проти Росії за протиправні дії в Україні. “Ми повинні підтримати нашого союзника у намаганні домогтися завершення війни на Донбасі та прагненні згідно із “актом Магнітського” розширити санкції проти росіян, залучених до гібридної війни та перешкоджання виборам в Україні”, - зазначив депутат.

Читайте також: Канада й Україна погодили співпрацю у Парламентській асамблеї НАТО

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалили Європарламент, Естонія та Велика Британія. Минулого року подібне законодавство, яке однак, не обмежувалося Росією, а поширювалося на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, набуло чинності і в Канаді. У листопаді Оттава вже оголосила імена 30 росіян, 3 громадян Південного Судану й 19 венесуельців, майно яких було заморожено, а їм самим заборонено в'їзд до Канади через те, що вони мали стосунок до порушення прав людини у своїх країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-