Скандал з внесенням Шрьодера до списку “Миротворця” є штучним – посол

Скандал з внесенням Шрьодера до списку “Миротворця” є штучним – посол

Ексклюзив
Укрінформ
Скандал навколо внесення призвіща екс-канцлера ФРН Герхарда Шрьодера до списку “Миротворця” є цілком штучним.

Про це в коментарі Укрінформу сказав посол України в ФРН Андрій Мельник.

“Абсолютно перебільшений, штучний і, я би сказав, буквально притягнутий за вуха крик про допомогу Сойон Шредер-Кім, дружини німецького екс-канцлера, та її відчайдушний заклик захистити свого нещасного чоловіка від “переслідувань” з боку України викликав як не дивно не тільки доволі широке медійне ехо у ФРН, а й хвилю людського співчуття у зв‘язку з “загрозою” та її душевними стражданнями”, - зазначив посол.

У нього склалося враження, що німецькі мас-медіа, які зазвичай дуже відповідально ставляться до якості публікованої ними інформації і завжди роблять ретельну перевірку її джерел, у цьому випадку “дещо понизили цю високу планку”. Зокрема, одні ЗМІ емоційно повідомляли про включення Шрьодера до “чорного списку” ворогів України на сайті “Миротворець”, який нібито офіційно контролюється українським МВС. Інші були стриманішими і писали про те, що ця веб-сторінка є начебто “ініційованою” з боку МВС.

Читайте також: Берлін наполягає на закритті сайту "Миротворець"

Ще інші вказували на те, що згаданий сайт є “наближеним” до урядових кіл.

Як би там не було, зазначив дипломат, у німецького читача могло скластися абсолютно хибне враження про те, що буцімто держава Україна офіційно розпочала переслідування колишнього глави уряду ФРН, а також про те, що йому, бідолашному, ледь не загрожує фізична розправа. Тож зрозуміло, що попри очевидну абсурдність цих закидів та їх абсолютну безпідставність посольство не могли залишити цей медійний сплеск без реакції, сказав голова дипломатичної установи.

Він поінформував, що буквально через два дні у популярній (понад 100 тисяч читачів) регіональній газеті “Reutlinger General-Anzeiger” (земля Баден-Вюртемберг, у якій у цей час якраз перебував з візитом Мельник) з’явилося розлоге інтерв’ю-спростування хибних тверджень пані Шрьодер-Кім, майже по-шекспірівськи, під заголовком “Багато галасу з нічого”. Головний лейтмотив публікації: “пан Шрьодер, незважаючи на його безсоромну лобістську працю на користь Кремля, не є державним ворогом України. Крапка!” Адже йдеться про суто приватний веб-сайт.

Паралельно, в іншій впливовій німецькій газеті Welt (700 тисяч читачів) вийшла (доволі широко цитована) авторська стаття під двома назвами: в онлайн-редакції “Чому ми, українці, не розуміємо Герхарда Шрьодера”, в друкованій версії - “Хибний сигнал тривоги”. При цьому слід зауважити, що обидва заголовки - це творчий доробок редакції газети, вказав Мельник. Його ж власна назва коментаря була “Пані Шрьодер-Кім, Ви можете спати спокійно”. Цей заголовок чомусь не пройшов, хоча саме в такий саркастичний спосіб український посол намагався привернути увагу до абсурдності ситуації, коли екс-канцлер фактично ховається за спину дружини, намагаючись викликати жаль і співчуття з боку співвітчизників.

“Але головне: цей прикрий інформ-привід вдалося по максимуму використати для того щоб, розставити всі крапки над “і” та провести для німецької громадськості такий собі “процес розвінчування” справжньої сутності постаті Герхарда Шрьодера”, - підкреслює Мельник. Адже сьогодні екс-голова уряду давно вже не колишній федеральний канцлер, якого дехто вважає заслуженим, а насамперед цинічний лобіст інтересів Путіна, - резюмував посол України в ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-