Австралія привітала результати виборів на Фіджі

Австралія привітала результати виборів на Фіджі

Укрінформ
Уряд Австралії привітав результати парламентських виборів на Фіджі та переобрання Френка Байнімарами прем’єр-міністром країни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на офіційний сайт Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

“Я вітаю Фіджі з проведенням національних виборів… других - з моменту повернення до парламентської демократії у вересні 2014 року. Я вітаю прем’єр-міністра Байнімараму з переобранням. Уряд Австралії сподівається на продовження роботи з його урядом для подальшого зміцнення наших зв’язків, дружби та співпраці” -, прокоментувала вибори міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Австралійський міністр також високо оцінила роботу Групи багатонаціональних спостерігачів на чолі з представником Австралії, та відзначила офіційний підсумок роботи Групи з прозорості голосування та достовірності результатів виборів.

Як відомо, минулого тижня на Фіджі прийшли чергові парламентські вибори на яких з мінімальною перевагою 50,02% перемогла правляча партія “Фіджі понад усе” (FijiFirst).

Перемога на виборах дозволила партії “Фіджі понад усе” отримати 27 місць у 51-місному парламенті, а 64-річному авторитарному лідеру Френку Байнімарамі, який прийшов до влади у 2006 році внаслідок військового перевороту, знову залишитися на чолі країни.

Читайте також: Австралія планує укласти угоду про безпеку з країнами Тихоокеанського регіону

Другими та третіми у виборчих перегонах стали опозиційна Соціал-демократична ліберальна партія на чолі з колишнім прем’єр-міністром Сітівені Рамбукою та Партія Національної федерації - з результатами 39,85% та 7,38% відповідно.

За оцінками експертів, партія Байнімарами проводила кампанію за продовження сильного економічного зростання, відносну політичну стабільність та покращення соціальних послуг на Фіджі. Незначну перевагу на виборах штаб партії пояснив поганими погодними умовами, наголосивши, що сильні дощі завадили багатьом мешканцям віддалених районів потрапити на дільниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-