ЗМІ: Трамп хоче судитися з Клінтон та екс-главою ФБР

ЗМІ: Трамп хоче судитися з Клінтон та екс-главою ФБР

Укрінформ
Дональд Трамп на тлі розслідування спецпрокурора Мюллера щодо його можливої змови з росіянами, виношує плани судового переслідування екс-кандидата у президенти Гілларі Клінтон й екс-глави ФБР Джеймса Комі.

Про це повідомило в вівторок американське інформагентство Associated Press

"Президент Дональд Трамп навесні звернувся до свого офісу радників і сказав, що хоче ініціювати судове переслідування його політичного противника Гіларі Клінтон та екс-директора ФБР Джеймса Комі. Ця ідея спонукала юристів Білого дому підготувати попередження (для Трампа – ред.) про те, що наслідки від цього збільшать вірогідність можливого імпічменту (президента – ред.)", - зауважує видання.

При цьому зазначається, що газета The New York Times також повідомила цю інформацію, яку АР підтвердили інші джерела.

Зокрема, юрист Трампа Дон МакГон сказав президентові, що той не має повноважень ініціювати таке судове переслідування, однак може вимагати провести розслідування. Натомість навіть постановка питання таким чином може призвести до звинувачень самого глави Білого дому у зловживанні владою.

Тим часом Трамп продовжує обговорювати питання про переслідування його давніх противників у приватному порядку, продовжує видання. За словами поінформованих джерел, його пропозиції передбачають, у тому числі, введення посади нового спеціального прокурора для розслідування у справах Клінтон і Комі.

Білий дім не відповів на інформаційний запит, водночас адвокат МакГана Вільям Берк також не прокоментував ситуації.

Читайте також: WP: Іванка Трамп вела службове листування через особистий е-mail

Нагадаємо, Гілларі Клінтон була головним конкурентом Дональда Трампа під час президентських перегонів два роки тому. Проти неї проводилося розслідування щодо використання приватного поштового серверу для службового листування під час перебування на посаді держсекретаря США.

Джеймс Комі, який на той час очолював ФБР, озвучив тоді висновки слідства, які зводилися до службової недбалості Клінтон, однак підтвердили її невинуватість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-