Трамп може включити Венесуелу до списку держав-спонсорів тероризму

Трамп може включити Венесуелу до списку держав-спонсорів тероризму

Укрінформ
Американський уряд готується зарахувати Венесуелу та диктаторський режим Мадуро до списку держав, що звинувачуються у підтримці міжнародного тероризму.

Про це повідомляє Washington Post.

«Адміністрація Трампа готується додати Венесуелу до списку держав-спонсорів тероризму, що, на думку чиновників США та згідно з даними з урядових джерел, буде серйозною атакою на соціалістичний уряд Ніколаса Мадуро», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією Washington Post, республіканці вже давно звинувачують Венесуелу у зв'язках з терористичними організаціями. Водночас експерти попереджають, що звинувачення, що не мають конкретних доказів, можуть послабити легітимність американського списку, який, як кажуть критики, вже є непослідовним.

Американські чиновники відмовилися сказати, чи було вже прийняте остаточне рішення, але раніше Державний департамент звертався з проханням надати відгуки щодо запропонованого кроку від різних міністерств та установ, тому такий розвиток подій  є дуже вірогідним.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Венесуели

Як відомо, наразі в США у списку держав-спонсорів тероризму перебувають Судан, Північна Корея, Іран та Сирія. 8 листопада Судан та США завершили перемовини щодо виключення африканської держави зі списку держав-спонсорів тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-