Парламентська асамблея НАТО ухвалила три жорсткі резолюції щодо Росії

Парламентська асамблея НАТО ухвалила три жорсткі резолюції щодо Росії

Укрінформ
Під час Парламентської асамблеї НАТО ухвалили кілька дуже критичних щодо Росії резолюцій.

Одна резолюція називається “Оновлення реакції на російські гібридні атаки”, а інша - “Посилення стримування НАТО на сході”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Автор першої резолюції, британський депутат Лорд Джоплінг критикує Росію за втручання у демократичні процеси інших держав, агресію проти України, використання отруйних хімічних речовин, порушення міжнародного права та інші безвідповідальні дії  й дає державам-членам НАТО низку рекомендацій, серед яких - суттєве розширення санкцій проти РФ.

У другій резолюції звертається увага на все більш дестабілізуючу поведінку Росії на світовій арені та пропонується членам ПА НАТО збільшити інвестиції у розробку сучасного озброєння, спроможного стримувати амбіції Москви.

У ході дебатів також було представлено два розширені звіти, в яких детально аналізуються виклики, що їх Росія створює для НАТО.

Читайте також: Зупинити агресію Росії: НАТО закликає більше вкладати у точні ракетні системи та F-35

Окрім того, делегати із 29 держав ухвалили й резолюцію “Енергетична безпека: стратегічний виклик для Альянсу”. Її автор, депутат Литовського сейму Аушріне Армонайте нагадує про тривалу історію енергетичного шантажу Росією й закликає держави-члени НАТО працювати над диверсифікацією джерел постачання енергетичних ресурсів. У резолюції також окремо наголошується на необхідності уникнення енергетичної ізоляції України, у зв'язку із намаганням Росії збудувати трубопровід в обхід країни.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО проходила минулого та цього тижня у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-