У НАТО занепокоєні російськими кібератаками — готують резолюцію

У НАТО занепокоєні російськими кібератаками — готують резолюцію

Укрінформ
Безвідповідальна та агресивна поведінка Росії на міжнародній арені серйозно непокоїть членів НАТО.

Про це йдеться у проекті резолюції Парламентської асамблеї НАТО "Посилення стримування НАТО на сході", текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

"Асамблея схвильована все більш активною й безвідповідальною поведінкою Росії, що виявляється у формі кібератак, використання сили проти сусідів, незаконного застосування хімічних речовин для замаху на вбивство на території одного з членів Альянсу, а також підступного підриву Москвою демократичних інституцій та принципів шляхом втручання у вибори й проведення дезінформаційних кампаній", - стверджується у проекті резолюції.

Читайте також: Фінляндія і РФ обговорять російське втручання в роботу GPS під час навчань НАТО

У документі також звертається увага на те, що Росія у своїх стратегічних документах називає НАТО противником і вбачає у діях Альянсу загрозу. "Асамблея усвідомлює, що зміни у російських доктринах в період між 2010 та 2014 роками визначили НАТО де-факто супротивником і що Росія вважає дії Альянсу у Центральній та Східній Європі прямими загрозами російським національним інтересам", - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-