Євросоюз буде повним лише із Західними Балканами - Курц

Євросоюз буде повним лише із Західними Балканами - Курц

Укрінформ
Європейський Союз буде повним лише після приєднання до нього країн Західних Балкан.

Про це заявив під час прес-конференції у Відні федеральний канцлер головуючої в ЄС Австрії Себастіан Курц за результатами зустрічі з очільниками урядів балканських країн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Австрія – це сильний партнер країн Західних Балкан в історичній, політичній, економічній та культурних сферах. Ми вважаємо, що Європейський Союз буде повним лише тоді, коли країни Західних Балкан стануть частиною ЄС. Саме тому ми підтримуємо країни Західних Балкан на їх шляху до Євросоюзу", - заявив Курц.

Він додав, що під час головування Австрії в Раді ЄС особливий фокус уваги було приділено саме регіону Західних Балкан.

Під час зустрічі у понеділок було обговорено рух регіону до ЄС, необхідність посилання регіональної співпраці та вирішення двосторонніх конфліктів.

Участь у зустрічі взяли австрійський канцлер Себастіан Курц та Єврокомісарз питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган, очільники урядів 5 балканських країн – Албанії, Боснії та Герцоговини, Косово, Чорногорії та Сербії. Македонський прем’єр через заплановані зустрічі відмовився від "балканського саміту" у Відні.

Читайте також: Канцлер Австрії заявляє про “однозначні докази” у справі російського шпигуна

Єврокомісар Йоганнес Ган вказав на важливість співпраці ЄС із країнами Західних Балкан в економічній та енергетичній сферах. Він зазначив, що усі 6 країн мають перспективу членства в ЄС, однак шлях кожної з них базуватиметься на реально виконаній роботі та заслугах. "Важливо наголосити, що мова йде про перспективи для всіх цих країн. Хоча, звичайно процес відбувається на основі реальних заслуг, і тому, скоріш за все, усі шість країни не приєднаються в один і той же час. Але важливо, щоб ці перспективи були для всіх", - заявив він.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-