Держдеп спростував висновки ЦРУ щодо замовників вбивства Хашоггі

Держдеп спростував висновки ЦРУ щодо замовників вбивства Хашоггі

Укрінформ
Центральне розвідувальне управління ще не зробило остаточних висновків щодо замовників вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Гізер Науерт, додавши, що спецслужби США продовжують розслідування вбивства, передає CNN.

"Залишаються численні невирішені питання щодо вбивства Хашоггі", - заявила Науерт.

Раніше видання The Washington Post повідомило, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) встановило, що наказ про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі віддав наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Читайте також: ЦРУ встановило вбивцю Хашоггі

Перед цим американські ЗМІ повідомили, що Білий дім розглядає можливість вислання зі США Фетхуллаха Гюлена, щоб "заспокоїти" президента Туреччини і послабити тиск Анкари на уряд Саудівської Аравії у зв'язку з убивством журналіста.

Читайте також: Турецьке МЗС не бачать зв’язку між справами Гюлена та Хашоггі - ЗМІ

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-