У США готові висунути обвинувачення Ассанжу - ЗМІ

У США готові висунути обвинувачення Ассанжу - ЗМІ

Укрінформ
Американські прокурори підготували обвинувачення засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу.

Про це повідомляє NBC News

"Із подачі документів до суду в окрузі Східної Вірджинії стало відомо, що американські прокурори підготували обвинувачення засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає NBC News, наразі невідомо, якої саме справи стосуються ці обвинувачення. Однак Ассанжа та Wikileaks періодично згадують у розслідуванні справи про російське втручання в президентські вибори США. Адже за кілька тижнів до голосування у 2016 році саме Wikileaks злила у публічний доступ електронну переписку тоді ще кандидата у президенти Гілларі Клінтон.

Більш того, в липні цього року спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує цю справу, висунув обвинувачення 12 офіцерам ГРУ РФ за порушення виборчого законодавства США через те, що вони вкрали цю електронну переписку та передали Wikileaks для оприлюднення.

У прокуратурі заявили, що ім'я Ассанджа взагалі помилково потрапило в матеріали, які були спрямовані до суду.

Читайте також: Прем’єр Австралії відмовився видати паспорт і допомагати Ассанжу

Зазначається, що про самі обвинувачення стало відомо після того, як заступник директора програми щодо досліджень екстремізму в університеті імені Джорджа Вашингтона Сімус Х'югс побичив ім'я засновника Wikileaks в поданих документах і оприлюднив свою знахідку в Twitter.

Як відомо, Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році, тоді він переховувався від видачі Швеції за обвинуваченням у згвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії і подальша видача США - там йому може загрожувати тюремний термін за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Президент Еквадору Ленін Морено у липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж залишив посольство.

Про нові правила проживання у посольстві для Ассанжа стало відомо у середині жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-