Втручання у вибори США: Росія відмовилася відповідати на позов

Втручання у вибори США: Росія відмовилася відповідати на позов

Укрінформ
Мін’юст Росії й посол РФ у США Анатолій Антонов заявили про відмову брати участь у судовому розгляді за позовом Національного комітету Демократичної партії США про втручання Москви у вибори.

Про це повідомляє "Комерсант".

"Посол РФ у США Анатолій Антонов і Мінюст Росії направили до суду Манхеттена свої заперечення проти розгляду за позовом Демократичної партії США до уряду РФ і Головного управління Генштабу (колишнього ГРУ). Демократи звинувачують Москву у втручанні у виборчу кампанію 2016 року на користь республіканця Дональда Трампа шляхом організації злому їхньої комп'ютерної системи й оприлюднення електронного листування. Між тим пан Антонов заявив про порушення імунітету РФ, а Мін'юст навів правові аргументи про непідсудність справи судам США", - говориться у повідомленні.

Суддя Окружного суду у Манхеттені Джон Кетл залучив до матеріалів справи "Democratic National Committee (Національний комітет Демократичної партії США - ред.) проти РФ і інших" листи посла РФ у США Анатолія Антонова та російського Мін'юсту. Раніше суд зобов'язав відповідачів представити свої заперечення у справі до 7 грудня.

У квітні Національний комітет Демократичної партії США звинуватив уряд Росії, інтернет-ресурс Wikileaks і виборчий штаб Дональда Трампа у змові для роботи впливу на результати президентських виборів 2016 року. Демократи вимагають, щоб відповідачі визнали намір проникнути у комп'ютерну мережу партії й розповсюдити викрадену звідти інформацію. Позивачі вважають, що хакерські атаки перешкодили демократам спілкуватися з виборцями і збирати пожертвування.

Читайте також: Главу Мін'юсту США закликали не втручатися у "російську справу"

Серед відповідачів вказано російську військову розвідку й бізнесмена Еміна Агаларова. У середині 2016 року він нібито запропонував Дональду Трампу-молодшому зустрітися з російським адвокатом Наталією Весельницькою. Маючи зв'язки в Кремлі, вона, як стверджується, володіла інформацією про кандидата у президенти США, колишнього держсекретаря Гіларі Клінтон.

У Кремлі постійно спростовують інформацію про всяку причетність до втручання у вибори у США.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп змову з Росією заперечує, а звинувачення у зв'язках з російськими офіційними особами називає "полюванням на відьом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-