Трамп не поїхав на американське військове кладовище у Франції через дощ

Трамп не поїхав на американське військове кладовище у Франції через дощ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, який відвідав Францію з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни, через дощ відмовився їхати на військове кладовище, де поховані американські військові, які загинули 100 років тому.

Про це пише Громадське.

У програмі глави Білого дому на 10 листопада була запланована поїздка на кладовище Aisne Marne, де поховані американці, які загинули під час битви у лісі Белло - першому масштабному бою Першої світової, в якому взяли участь солдати зі США.

У Білому домі заявили, що Трамп та його дружина Меланія скасували поїзду через погану погоду. У заході взяли участь глава Апарату Білого дому Джон Френсіс Келлі та генерал Джозеф Данфорд-молодший. Зазначимо, що кладовище Aisne Marne розташоване за 80 кілометрів від Парижа.

Читайте також: Femen атакували кортеж Трампа у Парижі, поліція затримала трьох

У США розкритикували це рішення Трампа.

«Це просто обурливо, що наш президент не хоче вшанувати пам'ять загиблих у Франції солдатів, а замість цього залишається в готелі і дивиться телевізор», - заявив колишній спічрайтер Джорджа Буша-молодшого Девід Фрам.

Читайте також: Путін приїхав останнім і окремо на церемонію до Тріумфальної арки

До слова, іншим світовим лідерам, зокрема президенту Франції Еммануелю Макрону, канцлерці Німеччини Ангелі Меркель та прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо, дощ не завадив взяти участь у пам’ятних заходах за межами Парижа.

«Трампу нічого не заважає використовувати тему армії у своїх передвиборчих виступах. І його бентежить дощ, коли треба відвідати могили тих, хто загинув заради Америки», - зазначив Бен Родс, екс-заступник радника з питань нацбезпеки Барака Обами.

Фото: Marlene Awaad/Bloomberg News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-