Угоду про ЗВТ між Канадою і Штатами підписуватиме не Трюдо

Угоду про ЗВТ між Канадою і Штатами підписуватиме не Трюдо

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо не братиме участі в офіційній церемонії підписання угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою, поки Вашингтон не скасує мита на канадський метал.

Про це в ефірі телеканалу СВС заявив посол Канади в США Девід Макнотон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми задоволені угодою, якої вдалося досягти, й готові підписати її, тому що вона вигідна Канаді. Однак, ми притримаємо святкування, поки не знатимемо, що наші працівники металургійної галузі захищені”, - сказав Макнотон.

При цьому він висловив сподівання, що американські імпортні мита на канадську сталь і метал будуть незабаром скасовані. “Ми можемо підписати угоду наприкінці листопада, навіть якщо мита не будуть скасовані, але все ж сподіваємося на їх скасування незабаром”, - зауважив дипломат.

Читайте також: Канада витратила $23 мільйони на нові авто для саміту G7

При цьому власні джерела розповіли CBC News, що Канада може делегувати на церемонію підписання міністра закордонних справ або чиновника нижчого рівня. “Ви б не хотіли виставляти власного лідера перед камерами, якщо йому не вдалося досягти усього бажаного, тож стратегічно це може мати сенс”, - пояснив CBC News колишній керівник апарату посла США в Канаді Скот Грінвуд.

Як відомо, Канада, США та Мексика минулого місяця досягли згоди стосовно умов нової угоди про вільну торгівлю. Однак Вашингтон відмовився скасовувати мита на канадські сталь і алюміній, посилаючись на питання національної безпеки. В Оттаві виступають рішуче проти бар’єрів у торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-