Пентагон намагається налагодити військову співпрацю з Китаєм - Reuters

Пентагон намагається налагодити військову співпрацю з Китаєм - Reuters

Укрінформ
Коли США запровадили санкції проти китайського ВПК восени, Китай відреагував скасуванням візиту міністра оборони Джеймса Маттіса до Пекіна для зустрічі зі своїм колегою. 

Тим не менш, американський міністр оборони, розуміючи важливість військової співпраці, намагається налагодити відносини з китайськими військовими керівниками, зазначається в матеріалі Reuters.

«Побоювання, що слабкі зв'язки між двома потужними у військовому плані державами можуть призвести до непорозумінь, що призведуть до конфлікту, американські чиновники заявили, що Меттіс намагається налагодити відносини з китайськими військовими керівниками», йдеться у повідомленні.

Коли Меттіс прилетів до Пекіна в червні, він отримав від китайських військових вимогу пояснити рішення Пентагону (визначити Китай як "стратегічного конкурента", який мілітаризував Південно-Китайське море) в основному документі про політику Пентагону.

На непублічних перемовинах Меттіс виправдав таке формулювання, кажучи, що Пентагон ретельно обирав ці слова, знаючи, що вони будуть оцінюватись Пекіном.

Читайте також: Вашингтон звинуватив Пекін у порушенні угоди про припинення кібершпигунства

"Конкурент – ще не супротивник. Це не значить ворог", - заявили чиновники, пояснюючи позицію Меттіса.

Як повідомлялося, голова Пентагону Джеймс Меттіс скасував запланований на жовтень візит до Пекіна на тлі загострення відносин між США та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-