Главу Мін'юсту США закликали не втручатися у

Главу Мін'юсту США закликали не втручатися у "російську справу"

Укрінформ
18 генеральних прокурорів США закликали в. о. міністра юстиції Метью Вітакера взяти самовідвід від розслідування втручання Росії в американські вибори.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті генпрокурора штату Нью-Йорк Барбари Андервуд.

"Дуже важливо, щоб розслідування спецпрокурора (Роберта Мюллера - ред.) проходило без жодних ознак втручання або упередженості. Таким чином, на в. о. міністра юстиції Вітакера покладається відповідальність відмовитися від будь-якої ролі у розслідуванні, щоб забезпечити довіру громадськості до цілісності розслідування та захистити фундаментальну незалежність Мін'юсту", - наголосила Андервуд.

Як зазначається, документ підписали генпрокурори штатів Массачусетс, Нью-Йорк, Каліфорнія, Коннектикут, Делавер, Гаваї, Нью-Йорк, Меріленд, Міннесота, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Північна Кароліна, Орегон, Род-Айленд, Вермонт, Вірджинія, Вашингтон і Колумбія.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: демократи заявляють, що справа "під загрозою"

У листі зазначено, що Вітакер пропонував скоротити бюджетне фінансування розслідування Мюллера або обмежити його повноваження у російській справі.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп звільнив генпрокурора Джеффа Сешнса та поклав виконання його обов'язків на Метью Вітакера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-